Jepet alarmi! / NATO në kërkim të nëndetëses së fshehtë ruse në Mesdhe

Jepet alarmi! / NATO në kërkim të nëndetëses së fshehtë ruse në Mesdhe

Një histori filmash, por që po ndodh vërtetë qindra kilometra nën sipërfaqen e Mesdheut. Pothuajse të gjitha forcat detare të NATO-s janë prej tri javësh të angazhuara në kërkimin e një nëndetëseje ruse, që fshihet në thellësitë ujore.

Nuk bëhet fjalë për një mjet të zakonshëm, por për nëndetësen e klasit Kilo, “Rostov mbi Don”, ndoshta mjeti më i avancuar i forcave detare ruse. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE

I pagëzuar nga forcat amerikane si “Vrimë e Zezë”, nga fakti që duket sikur humb nga radarët perëndimorë për shkak të zhurmës pothuajse të paperceptueshme dhe mundësisë të udhëtojnë për 740 kilometra pa dalë mbi ujë, mjeti i gjatë rreth 70 metra ka mundësi të hedhë r aketa të tipit Kalibr, tri herë më të shpejtë se shpejtësia e zërit.