Jepet alarmi nga mediat turke: “Lufta në Detin e Zi është çështje kohësh!”

Jepet alarmi nga mediat turke: “Lufta në Detin e Zi është çështje kohësh!”

“Lutfa në Detin e Zi është çështje kohësh”. Kështu raportojnë mediat turke, duke iu referuar atmosferës së krijuar, ku 14 flota kanë mësyrë në Detin e Zi. 14 vende, përfshirë Turqinë kanë vendosur flotën e tyre në Detin e Zi, ndërkohë që Rusia ka bërë lëvizje të menjëhershme.

Sytë janë drejtuar nga Rusia siç pritej, me një numër të madh anijesh lutfarake të grumbulluara në Detin e Zi dhe nga ana tjetër 2,400 ushtarë në ushtritë e NATO-s që janë vendosur në rajon. AgjenciA e lajmeve në Moskë, RIA Novosti raporto se Rusia dërgoi të gjitha nëndetëset në rajon në Detin e Zi kur filloi stërvitja e NATO-s. BURIMI LAJMIT