Jepet alarmi: “Pa një marrëveshje SHBA-Kinë, bota drejts katastrofës!”

Jepet alarmi: “Pa një marrëveshje SHBA-Kinë, bota drejts katastrofës!”

Ish-Sekretari amerikan i Shtetit Henry Kissinger beson se bota mund të hyjë në periudhën e rrezikshme që i parapriu Lutfës së Parë Botërore nëse SHBA nuk arrin një marrëveshje me Kinën për një rend të ri global që do të garantojë stabilitetin.

Ai tha në ngjarjen e organizuar nga Chatam House se pyetja kryesore është nëse Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tyre perëndimorë mund të arrijnë një marrëveshje me Kinën për një rend të ri botëror, raporton Reuters. DEKLARATA E TIJ E PLOTE