Jepet alarmi / Turqia ka gati sistemin e mbrojtjes ajrore me prodhim 100% turk

Jepet alarmi / Turqia ka gati sistemin e mbrojtjes ajrore me prodhim 100% turk

Pas brezit të ri të dronëve (İHA dhe SİHA), një nga hapat më kritikë po zbatohet me prodhimin e anijeve lutfarake dhe avionëve. Pas këcrënimit me sanksi0ne dhe bll0kadës së furnizimit me a rmë të teknologjisë së lartë, Turqia u detyrua të përshpejtojë procesin e prodhimit vendas. Ajo ka arritur të prodhojë sistemin e saj mbrojtës Hisar.

Ndërsa prodhimi masiv filloi në Hisar-A +, i cili u paraqit në projektin e Sistemit të Mbrojtjes Ajrore “Hisar”, testet përfundimtare u kryen edh për Hisar-O +.

Tani është koha për Hisar-U, i cili do të zëvendësojë sistemet e mbrojtjes si patriot dhe S-400. Diapazoni i Hisar-U, i realizuar brenda objektivit të projektit SİPER, do të arrijë deri në 150 km. Turqia, me a rmët që ka blerë si: S-400, dhe me prodhimin vendas të avionëve pa pilot dhe sistemeve të reja ushtarake i ka ndryshuar ekuilibrat në rajon.