Jepet lajmi madh: “Turqia prezanton projektin e kanalit të Stambollit!”

Jepet lajmi madh: “Turqia prezanton projektin e kanalit të Stambollit!”

Autoritetet turke njoftuan miratimin e planit për të zhvilluar projektin “Kanali i Stambollit” që lidh detet Marmara dhe të Zi në anën evropiane të Stambollit, përgjatë 45 km, paralel me Bosforin.

Njoftimi turk përkon me incidentin e Kanalit të Suezit dhe bllokimin e një anijeje të madhe kontejnerësh në të për disa ditë, e cila çoi në mbylljen e rrugës ujore në kanal dhe prishjen e lëvizjes së dhjetëra anijeve në të dy drejtimet.

Ministri turk i mjedisit Murat Corum tha në një videoklip në llogarinë e tij në Twitter: “Ne kemi miratuar planet për zhvillimin e projektit të Kanalit të Stambollit dhe i kemi paraqitur ato për konsultim publik dhe ne do të bëjmë hapa të shpejtë për të pasuruar vendin dhe qytetin tonë të bukur me një kanal i ri”.