Joe Biden i bëri thirrje BE-së të mos vendosë sanksione kundër Turqisë

Joe Biden i bëri thirrje BE-së të mos vendosë sanksione kundër Turqisë

Bashkimi Evropian ka ngrirë planet për të renditur në listën e zezë drejtuesit e lartë të Korporatës Shtetërore të Naftës Turke (TPAO), thanë diplomatët, një shenjë e qartë se ofensiva diplomatike e Ankarasë po jep fryte këtë vit. Në dhjetor, udhëheqësit e BE-së propozuan ngrirjen e pasurive dhe ndalimin e udhëtimit për shkak të “veprimtarive të paautorizuara të shpimit” të Turqisë në ujërat e diskutueshme në Mesdheun Lindor, megjithëse ata nuk përmendën individë.

Administrata e re e Presidentit të SHBA Biden gjithashtu i ka bërë thirrje Brukselit të mos vendosë sanksione në një kohë kur Turqia, një aleat i NATO-s dhe një vend kandidat për BE, duket më i gatshëm për kompromis, thanë diplomatët evropianë dhe amerikanë.