Angela Merkel: “Turqia një vend me rëndësi strategjike për BE-në!”

Angela Merkel: “Turqia një vend me rëndësi strategjike për BE-në!”

Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se Turqia është vendi i dytë më i populluar në kufirin e jashtëm të Bashkimit Evropian (BE) me rëndësi strategjike e jo vetëm një partnere dhe aleate e NATO-s.

Merkel i tha Parlamentit Federal se Samiti i Udhëheqësve të BE-së do të përqendrohet në marrëdhëniet midis BE-së dhe Turqisë dhe situatën në Mesdheun Lindor.

“Ne e dimë që zhvillimi dhe prosperiteti i BE-së është i mundur vetëm me marrëdhënie të mira me fqinjët tanë jashtë Unionit. Kjo është veçanërisht e vërtetë për Turqinë anëtare të NATO-s, e cila ka marrëdhënie shumëdimensionale”, deklaroi Angela Merkel.