Kina është vendi i parë në botë që lëshon ‘pasaportën e vaksinës’

Kina është vendi i parë në botë që lëshon ‘pasaportën e vaksinës’

Ministri i Jashtëm kinez, Wang Yi kohët e fundit tha se në të ardhmen e afërt, ndërsa gjithnjë e më shumë vende bien dakord mbi nevojën për njohjen reciproke të certifikatave shëndetësore me Kinën, ky dokument ndërkombëtar i udhëtimit do të luajë një rol më të madh në promovimin e shkëmbimit të shëndetshëm, të sigurt dhe të rregullt

Kina po lëshon ‘pasaportën e parë të vaksinimit’, me një program të sapo aktivizuar për të lejuar qytetarët kinezë të udhëtojnë. Kjo është një certifikatë digjitale që tregon statusin e vaksinimit me rezultatet e testeve e cila arrihet përmes platformës sociale “WeChat”. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE