Kina paralajmëron Amerikën në mënyrë indirekte: “Mos luani me zjarrin!”

Kina paralajmëron Amerikën në mënyrë indirekte: “Mos luani me zjarrin!”

“Tajvani është një pjesë e patjetërsueshme e territorit të Kinës dhe dy anët e gjirit do të ribashkohen”. Deklarata vjen nga ministri i Jashtëm i qeverisë së Pekinit, Wang Yi, në një konferencë gjatë punimeve të sesionit vjetor plenar të Kongresit Kombëtar Popullor.

Ai lëshoi dhe një paralajmërim të drejtpërdrejtë për Shtetet e Bashkuara të Amerikës duke kërkuar që këtë çështje ta trajtojë me shumë kujdes dhe të mos kalojë vijën e kuqe pasi sipas tij nuk ka vend për lëshime apo kompromis. DEKLARATA E TIJ E PLOTE