Koreja e Veriut lëshoi raketën balistike, reagon Joe Biden: “Do të ju përgjigjemi!”

Koreja e Veriut lëshoi raketën balistike, reagon Joe Biden: “Do të ju përgjigjemi!”

Koreja e Veriut konfirmon se ka zhvilluar një test balistik në orët e para të së enjtes, duke sqaruar se bëhej fjalë për një r akete taktike e komanduar, e llojit të ri.

Kjo është herë e parë që shteti k0munist lëshon një r aketë balistike në një vit dhe qe kur Joe Biden u zgjodh president.

Kreu i Shtëpisë së Bardhë tha se Shtetet e Bashkuara do të reagonin në mënyrë të përshtatshme. Sipas rezolutave të këshillit të sigurimit të OKB-së Koresë së Veriut i ndalohen testet balistike. DEKLARATA E TIJ E PLOTE