Kryeministri grek mesazh për Turqinë: “Nuk frikësohemi!”

Kryeministri grek mesazh për Turqinë: “Nuk frikësohemi!”

Me madhështi, me simbolika, por edhe me masa sigurie për shkak të pandemisë, Greqia përgatitet për të festuar sot dyqind vjetorin e Revolucionit që çoi në krijimin e shtetit modern grek.

Kryeministri Mitsotakis në një konferencë shtypi me presidentin qipriot mesditën e së mërkurës ka cuar mesazh drejt Turqisë duke theksuar se Greqia as nuk frikëson dikë dhe as nuk ja ka frikën askujt, ndërsa Turqia duhet të ndjekë rrugën e së Drejtës Ndërkombëtare, sepse nëse zgjedh rrugën e delikuencës, kjo do të ketë pasoja për të. DEKLARATA E TIJ E PLOTE