Kryeqyteti kinez bëhet ‘i verdhë’ – Kina jep alarmin!

Kryeqyteti kinez bëhet ‘i verdhë’ – Kina jep alarmin!

Pekini u zgjua i mbuluar me një shtresë të trashë smogu të verdhë, rezultat i një rritje të ndotjes dhe një stuhi rëre nga Mongoli që uli shikimin në më pak se 1,000 metra.

Qeveria komunale, duke lëshuar alarmin, urdhëroi të gjitha shkollat ​​të anulonin ngjarjet sportive dhe në natyrë, duke u kërkuar njerëzve me sëmundje të frymëmarrjes të qëndronin brenda.