Ky shtet evropian ndalon mbulimin e fytyrës së grave

Ky shtet evropian ndalon mbulimin e fytyrës së grave

Qeveria Zviceriane ka votuar një referendum i cili i ndalon grave muslimane të mbulojnë fytyren, ose thënë ndryshe nuk i lejon mbajtjen e perçeve.

Sipas “The guardian”, nga 99% të votave të numëruara, 51.5% e votuesve zviceranë kishin hedhur votat e tyre në favor të nismës për të ndaluar njerëzit të mbulonin fytyrën e tyre plotësisht në rrugë, në dyqane dhe restorante.