LAJMI FUNDIT / Arabia Saudite humb luftën në Jemen me ‘Milicinë Huthi’

LAJMI FUNDIT / Arabia Saudite humb luftën në Jemen me ‘Milicinë Huthi’

ARABIA SAUDITE HUMB LUTFËN NË JEMEN, TASHMË KËRKON TË BËJË PAQE ME MILICINË HUTHI (të mbështetura nga Irani). Për shumë analistë kjo është parë si një dështim i politikave të Saudisë në rajon ose si presion i USA për ti dhënë fund konfliktit.

Nisma e ndërmarrë nga Arabia Saudite për t’i dhënë fund lutfës në Jemen, ka hapur një debat të gjërë në lidhje me implikimet e saj dhe motivet që qëndrojnë pas saj.

Ministri i Jashtëm saudit, Faisal bin Farhan bin Abdullah, tha në një konferencë për shtyp se iniciativa përfshin një a rmëpushim në të gjithë Jemenin, nën mbikëqyrjen e Kombeve të Bashkuara. BURIMI LAJMIT