Lideri suprem i Iranit jep alarmin: “Amerika e krijoi ISIS-in”

Lideri suprem i Iranit jep alarmin: “Amerika e krijoi ISIS-in”

Lideri i dytë suprem i shtetit të Iranit, Sayyid Ali Khamenei, ka thënë se Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) e kanë krijuar Shtetin Islamik (ISIS) dhe se ato duhet të marrin përgjegjësi për këtë.

Khamenei, me anë të një cicërime në ‘Twitter’, ka vazhduar pr0pagandën e tij duke thënë se me pretekstin e lutfimit të organizatës ISIS, po ndërtojnë baza ushtarake nëpër Siri, përcjell Gazeta Express.

“Tani me pretekstin e lutfimit të ISIS, ata po ndërtojnë baza ushtarake në Irak dhe Siri. Pastaj ata flasin me u rrejtje dhe inat për praninë e Iranit në rajon, e cila ka qenë me kërkesë të qeverive legjitime të rajonit”, thuhet në postimin e tij.