Macron paralajmëron Erdoganin: “Mos ndërhyjë në zgjedhjet e Francës, është e padurueshme!”

Macron paralajmëron Erdoganin: “Mos ndërhyjë në zgjedhjet e Francës, është e padurueshme!”

Presidenti francez Emmanuel Macron paralajmëroi se Turqia do të përpiqet të ndërhyjë në zgjedhjet presidenciale të Francës 2022 në një intervistë televizive. I pyetur nëse do të ketë përpjekje nga Ankaraja për të ndërhyrë në zgjedhjet e ardhshme, Macron i tha France 5:

“Sigurisht. Është shkruar, dhe këcrënimet nuk janë të mbuluara. Kështu që unë mendoj se duhet të jemi shumë të qartë. Unë mendoj se kjo është e padurueshme. Unë nuk dua të angazhohem përsëri në një marrëdhënie paqësore nëse ka manovra të tilla që po zhvillohen prapa,” tha Macron.