Me rreth 26 mijë të paraburgosur, Erdogan premton avancim të lirive civile

Me rreth 26 mijë të paraburgosur, Erdogan premton avancim të lirive civile

Presidenti i Turqisë, Erdogan, është zotuar se do ta fuqizojë sistemin e drejtësisë për ta mbrojtur lirinë e të shprehurit dhe për t’i forcuar liritë civile në shtetin që është përballur me kr1tika nga aleatët perëndimor sa u përket të drejtave të njeriut.

Gjatë një fjalimi të mbajtur javën e kaluar, presidenti turk, i cili ka pasur raporte të tesnionuara me Brukselin, paraqiti një plan me 11 pika, të cilin e quajti plan veprimi për të drejtat e njeriut. Në këtë plan përfshihen edhe përpjekjet për përmbushjen e kr1tereve për anëtarësim në Bashkimin Evropian dhe sigurimin e udhëtimit pa viza me vendet anëtare të këtij blloku. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE