Merkel dhe Macron ‘tradhëtojnë’ BE-në, bëhet gati marrëveshja e madhe me Rusinë?

Merkel dhe Macron ‘tradhëtojnë’ BE-në, bëhet gati marrëveshja e madhe me Rusinë?

Në një komunikim me video të kancelares Merkel, presidentit Macron dhe atij rus, Putin është biseduar për një bashkëpunim të mundshëm tek v aksinat. Në fokus ishte v aksina Sputnik V. Për politikën ruse është e qartë se v aksina ruse, Sputnik V do duhet të ndihmojë procesin e v aksinimit në BE.

Por deri më tani nuk ka leje për këtë v aksinë në Bashkimin Europian. Presidenti francez, Emmanuel Macron, kancelarja gjermane, Angela Merkel biseduan me presidentin rus të martën (30.03) për një bashkëpunim të mundshëm në lidhje me v aksinën. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE