Merkel pendohet nga vendimi për mbylljen e Gjermanisë: “Ishte gabimi im, u kërkoj falje!”

Merkel pendohet nga vendimi për mbylljen e Gjermanisë: “Ishte gabimi im, u kërkoj falje!”

Angela Merkel ka përmbysur planet për mbylljen e Gjermanisë gjatë Pashkëve. Ky vendim ka ardhur pas kritikave dhe reagime të gjera popullore. N

ë një konferencë për shtyp këtë të mërkurë, kancelarja gjermane tha se plani për një bllokim gjatë Pashkëve kishte qenë gabimi i saj personal, “dhe gabimet duhet të quhen si të tilla”.

Merkel u shpreh e penduar që propozimi i saj kishte shkaktuar pasiguri dhe kërkoi falje publike.