Merret vendimi i madh! / Amerika dhe Evropa sëbashku kundër Kinës

Merret vendimi i madh! / Amerika dhe Evropa sëbashku kundër Kinës

Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian kanë konverguar në qëndrimet ndaj sjelljes së Kinës, të cilën Uashingtoni e konsideron a gresive dhe të d hunshme.

Sekretari i Shtetit i SHBA Anthony Blinken dhe zyrtarët e lartë të BE ranë dakord në Bruksel të mërkurën për të filluar një dialog SHBA-Evropë mbi Kinën “për të diskutuar një sërë sfidash dhe mundësish të koordinuara”, sipas kryediplomatit europian Josep Borrell.

Blinken tha se ai dëshironte të punonte me partnerët e SHBA për të “gjetur mënyra për të përparuar interesat e përbashkëta ekonomike dhe për t’iu kundërvënë disa lëvizjeve a gresive dhe të d hunshme të Kinës”.