Mesazhi i fundit i popit serb: “Vuçiç po dorëzon Kosovën!”

Mesazhi i fundit i popit serb: “Vuçiç po dorëzon Kosovën!”

Kah fundi i jetës së tij, peshkopi në pension i Zahumlje-Hercegovinës Atanasije i dërgoi një mesazh patriarkut të sapozgjedhur Porfirije në të cilin ai vlerësoi predikimin e tij gjatë marrjes së detyrës në Kishën Katedrale në Beograd dhe veçanërisht atë në prani të presidentit serb Aleksandar Vuçiq, kur ai tha se “Kosova nuk është një mit por një betim”.

“Shenjtëria juaj Patriark, Kryepeshkop i Pejës dhe Zicës, Beogradit dhe të gjitha vendeve serbe dhe bregdetare, ju përshëndes dhe ju përgëzoj për zgjedhjen tuaj. Veçanërisht ju përgëzoj për predikimin tuaj të natës së fundit gjatë marrjes së detyrës së patriarkut në Katedrale. Ju keni hapur shpresë këtyre njerëzve. Veçanërisht më pëlqen mënyra si ju e shikoni Kosovën në prani të Vuçiqit. Fatkeqësisht, paraardhësi juaj shpesh e gjykoi këtë, unë e quaj atë një “dorëzues i Kosovës”, dhe ai e përdori atë përveç thirrjeve të mia ndaj tij dhe “Tomi budallait” dhe patriarkut në lidhje me të. Zoti ju ndihmoftë ”, tha ndër të tjera peshkopi Atanasija.