Mister në thellësi, NATO në kërkim të nëndetëses së fshehtë ruse

Mister në thellësi, NATO në kërkim të nëndetëses së fshehtë ruse

Rriten tensionet në klimën e “lutfës së ftohtë” mes Amerikës dhe Rusisë. Situata është bërë shq3tësuese pas raportimeve që një nëndetëse ruse humbi, të paktën nga sytë e NATO-s. Nëndetësja në fjalë është Rostov-on-Don”. Dhe, siç raportojnë mediat duke cituar burime nga Ministria ruse e Mbrojtjes, mjeti lundrues po dërgon informacion duke e vijuar misionin e saj si normalisht.

Në fakt, shtohet të më tej, forcat e NATO-s kanë një javë që po mundohen ta lokalizojnë prej një jave. Sipas një artikulli të Moscow Times, gjashtë nëndetëse të Flotës ruse së Detit të Zi janë nisur nga baza e tyre, ndërsa NATO vijon ushtrimet në rajon.

Ky zhvillim shkakton shq3tësime të mëdha, duke pasur parasysh tensi0net mes Rusisë dhe Perëndimit, sidomos pas “episodit” të fundit të retorikës mes presidentit Joe Biden dhe Vladimir Putin.