Mitsotakis hipën në “bishën” amerikane dhe jep mesazhin e fortë për Turqinë

Mitsotakis hipën në “bishën” amerikane dhe jep mesazhin e fortë për Turqinë

Kryeministri Mitsotakis dhe ministri i Mbrojtjes, Panagiotopoulos hipën sot në aeroplanmbajtësen amerikane “USS Dëight D. Eisenhoëer” gjatë stërvitjes së anijeve ushtarake amerikane me ato greke pranë Kretës. Mediat greke e cilësuan këtë si një mesazh të fortë ndaj Turqisë për të treguar se kë ka nga pas Greqia në rast të një përshkallëzimi të k0nfliktit.

Kjo është hera e dytë Brenda vitit që aeroplanmbajtësja amerikane dërgohet në Egje dhe jo vetëm për të lundruar, por edhe është ankoruar në Kretë. Grekët dhe amerikanët janë duke zhvilluar një stërvitje detare aktualisht në Egje si një kundërpërgjigje ndaj sfidave që shfaqen në rajon, megjithatë mesazhi duket të jetë ndaj Turqisë, e cila është afruar me Rusinë duke blerë edhe sistemet rak3tore ruse.