NATO-ja dhe BE-ja japin reagimin e parë për bazën ushtarake të Ushtrisë së Kosovës në Mitrovicë

NATO-ja dhe BE-ja japin reagimin e parë për bazën ushtarake të Ushtrisë së Kosovës në Mitrovicë

Kodra e Cërrnushës në Mitrovicë, nga e cila shihen katër komuna dhe dhjetëra fshatra në këtë rajon, tashmë i takon Ushtrisë së Kosovës (FSK) në të cilën pritet të ndërtohet një bazë ushtarake për kryerjen e ushtrimeve dhe të gjitha stërvitjet ushtarake. Vendimi u mor ditë më parë gjatë një seance të Kuvendit Komunal në Mitrovicë, në të cilën mori pjesë edhe zëvendësministri i Mbrojtjes, Enver Dugolli.

Dugolli ka thene se në kodrën e Cërrnushës pjesëtarë të FSK-së kanë kryer ushtrime ushtarake edhe në të kaluarën mirëpo për ta legjitimuar pronën, siç tha ai, ata kanë bërë një… DEKLARATAT NGA EU DHE NATO