Njihuni me shtetin e vogël të Evropës, që jeton sikur të mos ekzistonte pandemia!

Njihuni me shtetin e vogël të Evropës, që jeton sikur të mos ekzistonte pandemia!

Për dallim nga vendet e tjera të botës që po lutfojnë për vaksinimin e qytetarëve, izolimin, valën e re të epidemisë me variantet e reja të c0ronavirusit, një shtet i vogël ishullor jeton pothuajse sikur të mos ekzistonte fare pandemia.

Nxënësit janë në bankat e tyre shkollore, kafiteritë dhe restorantet janë të hapura e turistët gjithmonë të mirëpritur, transmeton Telegrafi.

Bëhet fjalë për Islandën që falë programit të suksesshëm të testimit dhe vaksinimit, qeverisë transparente dhe qytetarëve të disiplinuar, ka arritur ta vë nën kontroll pandeminë dhe t’i rikthehet rimëkëmbjes ekonomike.