Pak ditë para muajit të Ramazanit, Erdogan merr vendimin e madh

Pak ditë para muajit të Ramazanit, Erdogan merr vendimin e madh

Ditën e djeshme Turqia njoftoi shtrëngim masash te pandemeise për shkak të rritjes së rasteve të reja dhe fataliteteve në vend.

Pas një mbledhjeje tri orëshe të kabinetit në pallatin presidencial, presidenti Erdogan tha se numri i provincave të konsideruara “me rrezik shumë të lartë” për përhapjen virusit është i madh. Sipas masave të ndërmarra bëhet me dije se gjatë javës ndalimi i trafikut do të vazhdojë të zbatohet nga ora 21:00-05.

Të gjithë restorantet dhe kafenetë do të funksionojnë me 50% të kapacitetit të tyre. Ndërsa qytetet me rrezik shumë të lartë do t’i nënshtrohen një bllokimi total gjatë fundjavave.