Pakistani teston me sukses raketèn me kapacitete bèrthamore

Pakistani teston me sukses raketèn me kapacitete bèrthamore

Ushtria e Pakistanit tha të premten se ka testuar me sukses r aketën balistike me kapacitete bërtham0re, “Shaheen-1A”. Kjo r aketë ka rreze veprimi prej 900 kilometrave.

Departamenti për Marrëdhënie Publike tha se testimi kishte për qëllim që të rivërtetohen dizajni dhe parametrat teknikë të këtij sistemi të a rmatimit, përfshirë sistemin e avancuar të navigimit.

Kryeministri i Pakistanit, Imran Khan, e përgëzoi ushtrinë për testimin e suksesshëm të r aketës, ndërsa procesin e përcollën nga afër zyrtarët e divizionit për plane dhe forca strategjike.