Papa Françesku takon klerikun e fuqishëm Shiia në Irak

Papa Françesku takon klerikun e fuqishëm Shiia në Irak

Papa Françesku po zhvillon një takim simbolik me një nga figurat më të fuqishme të Islamit, Shiia në ditën e dytë të udhëtimit të tij historik në Irak.

Takimi i Papës me Ajatollah Grandin Ali al-Sistani, udhëheqësi shpirtëror i miliona myslimanëve Shiia, po zhvillohet në qytetin e shenjtë të Najaf.

Ky është udhëtimi i parë ndërkombëtar i Papës që nga fillimi i pandemisë dhe vizita e parë ndonjëherë papnore në Irak.