Parlamenti Evropian kërkon çeljen e negociatave me Shqipërinë

Parlamenti Evropian kërkon çeljen e negociatave me Shqipërinë

Parlamenti Evropian kërkon çeljen e negociatave me Shqipërinë dhe Republikën e Maqedonisë Veriore. Komisioni për politikë të jashtme në këtë parlament miratoi 2 raportet për 2 vendet e Ballkanit Perëndimor.

Me këto raporte, duke marrë parasysh se janë përmbushur të gjitha kushtet, Parlamenti kërkoi që për të dyja shtete të nisin negociatat e anëtarësimit pa vonesa të reja.