Pas tërmetit në Greqi, sizmiologu i njohur bën paralajmërimin e fortë për rajonin

Pas tërmetit në Greqi, sizmiologu i njohur bën paralajmërimin e fortë për rajonin

Tërmeti i mesditës në Greqi ka shkaktuar mjaft shq3tësim edhe tek sizmiologët turq pasi ka të dhëna që i gjithë rajoni tashmë është nën një “stuhi tërmetesh” relativisht të fuqishme.

Sizmilogu turk Prof. Dr. Hasan Sozbilir theksoi se i gjithë rajoni ynë tashmë ka filluar të përballet brenda një kohe të shkurtër me tërmete që janë intensitet 6 ose mbi 6 të shkallës Rihter dhe kjo nuk është aspak e rastësishme, raporton abcnews.al.