Pas veprimit të fundit nga presidenti turk, jepet alarmi për krizë ekonomike në Turqi

Pas veprimit të fundit nga presidenti turk, jepet alarmi për krizë ekonomike në Turqi

Lira turke mund të përballet me një rënie të fuqishme prej 15%, pasi presidenti turk Rexhep Taip Erdogan, pushoi nga puna drejtorin e Bankës Qendrore, Naci Agbal, disa ditë pas rritjes së normave të interesit.

Cilësuar si një vendim aq i k eq sa Brexit, Erdogan sh0koi investitorët globalë me vendimin e largimit të drejtorit dhe zëvendësimin e tij me një militant.

Vetë presidenti turk, mbështet 3kstremisht ruajtjen e një tradite edhe në ekonomi, ku sipas tij, rritja e normave të interesit ndalon inflaci0nin me dy shifra. Për 2 vite ka hequr 3 guvernatorë nga Banka Qendrore. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE