Periudha e pandemisë, Erdogan: “Me rritje ekonomike, Turqia u rendit e dyta pas Kinës”

Periudha e pandemisë, Erdogan: “Me rritje ekonomike, Turqia u rendit e dyta pas Kinës”

Presidenti Erdogan mori pjesë në Samitin e 11-të të Bosforit me video konferencë të organizuar nga Platforma Ndërkombëtare e Bashkëpunimit.

Duke deklaruar se shifrat e rritjes dhe eksportit të njoftuara javën e kaluar demonstruan suksesin e Turqisë në këtë periudhë të vështirë, Presidenti tha: “Turqia u rendit e dyta pas Kinës me një normë rritjeje prej 1,8 për qind në vitin 2020. Jemi përballë me një pamje të ngjashme të suksesit edhe në prodhimin industrial dhe eksportet.”