Po vjen ‘fundi i një epoke’, jepet alarmi tek partia e Angela Merkel

Po vjen ‘fundi i një epoke’, jepet alarmi tek partia e Angela Merkel

Sipas një sondazhi të publikuar të mërkurën, përkrahja për konservatorët e kancelares Angela Merkel ka rënë 3 për qind vetëm për një javë, që paraqet përkrahjen më të ulët në më shumë se një vit, ndërsa Të Gjelbrit shënuan rritje dhe ndodhen vetëm 4 për qind më poshtë.

E përballur me zgjedhje të përgjithshme në shtator pa Merkelin, e cila do të tërhiqet pas katër mandateve, Partia Kristian-Demokrate dhe partia simotër, CSU-ja Bavareze, kanë rënë në 26 për qind përkrahje, sipas sondazhit të kryer nga Forsa. BURIMI LAJMIT