Po vjen një tsunami në detin Adriatik? Jepet alarmi nga Italia

Po vjen një tsunami në detin Adriatik? Jepet alarmi nga Italia

Një video ku shihet një e çarë në mes të detit ka vënë në alarm Italinë, pas tërmetit që ‘shkundi’ detin Adriatik, ditën e shtunë. Në pamjet e filmuara shihet se pas tërmetit në det është krijuar një vijë e mprehtë me disa dallgëzime të vogla, gjë që nuk shihet shpesh në ujë.

Këto pamje kanë përhapur p anikun në vend se deti Adriatik rrezikohet nga tsunami. Mirëpo ekspertët kanë mohuar këtë version. Alessandro Amato tha se videoja nuk është bindëse. Sipas ekspertit Amato, anjë matës batice në Itali dhe në vendet e Adriatikut nuk tregon një anomali të ngjashme me një cunami. VIDEO