Profesori amerikan: “Serbia e di se nuk mund ta frikësojë Kosovën, këtë e garanton SHBA-ja!”

Profesori amerikan: “Serbia e di se nuk mund ta frikësojë Kosovën, këtë e garanton SHBA-ja!”

“Serbia duket se e shijon iluzionin se Kosova është ende provincë serbe, përkundër faktit se pavarësia e Kosovës është një realitet i palëkundur”. Kështu fillon shkrimi i profesorit amerikan Alon Ben-Meir i cili më tutje thotë se Serbia e di që pavarësia e Kosovës dhe shteti i Kosovës nuk do të zhbëhen kurrë por nuk e pranojnë këtë.

“Tani mund të jetë koha e përshtatshme që Serbia të pajtohet me miz0ritë e saj të së kaluarës dhe të patregueshme kundër shqiptarëve të Kosovës. Sa më shpejt që Beogradi të pajtohet me të kaluarën e vet, aq më shpejt mund të fillojë vet-shpëtimin moral pa të cilin do të vazhdojë të prang0set pa asnjë shëlbim të dukshëm.

Udhëheqësit serbë duhet t’i bëjnë vetës pyetjen e thjeshtë: në cilat rrethana do të përmbys3t pavarësia e Kosovës? Ata e dinë përgjigjen, por nuk kanë guximin moral ta pranojnë se është përtej aftësisë së tyre për ta zhbërë pavarësinë e Kosovës, tani ose kurrë. Ja pse?”, shkruan Ben-Meir. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE