Rritja ushtarake e Kinës, Biden bën hapin e madh: “Takim me Australinë, Indinë, Japoninë!”

Rritja ushtarake e Kinës, Biden bën hapin e madh: “Takim me Australinë, Indinë, Japoninë!”

Presidenti i SHBA-së Joe Biden do të takohet të premten me udhëheqësit e Australisë, Indisë dhe Japonisë, në një përpjekje për të kundërshtuar rritjen e fuqisë ushtarake dhe ekonomike të Kinës.

Shtëpia e Bardhë pritet të tregojë rëndësinë që Biden i kushton rajonit Indo-Paqësor dhe do të përqendrohet në mënyrat e duhura për të lutfuar koronavirusin, për të bashkëpunuar në rritjen ekonomike dhe krizën e klimës.