Rusia i dërgon mesazhin e fuqishëm Britanisë së Madhe për rritjen e àrmëve bërthamore

Rusia i dërgon mesazhin e fuqishëm Britanisë së Madhe për rritjen e àrmëve bërthamore

Rusia kritikoi dje Britaninë e Madhe lidhur me vendimin e fundit për rritjen e potencialit të saj bërtham0r. Duke iu referuar një dokumenti të politikës së jashtme të botuar nga Britania të martën, zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov tha se ishte “e papranueshme” për Londrën të cilësonte Rusinë si një këcrënim.

“Ky është një vendim që dëmt0n stabilitetin ndërkombëtar dhe sigurinë strategjike. Pozicionimi i Rusisë si një këcrënim është i papranueshëm për ne sepse nuk është i vërtetë. Rusia nuk është një këcrënim, rritja e numrit të kokave bërtham0re është ajo që këcrënon paqen në të gjithë botën”, tha ai. DEKLARATA E TIJ E PLOTE