Rusia: “Jemi të gatshëm që Turqisë, t’i shesim aeroplanët luftarakë!”

Rusia: “Jemi të gatshëm që Turqisë, t’i shesim aeroplanët luftarakë!”

Rusia është e gatshme për negociata me Turqinë për shitjen e mundshme të avionëve lutfarakë Sukhoi Su-35 dhe Sukhoi Su-57, nëse merr një kërkesë nga Ankaraja, tha zëdhënësi i Shërbimit Federal Rus për Bashkëpunim Ushtarak dhe Teknik, Valery Reshetnikov.

“Sa i përket planeve të mundshme të Ankarasë për të blerë aeroplanë lutfarakë Su-35 dhe Su-57, ne po informojmë publikun se pala turke është informuar plotësisht në lidhje me specifikimet teknike të avionit. Nëse ka një kërkesë nga pala turke për këto aeroplanë, ne jemi gati të flasim,” tha ai.