Rusia: “Marrëdhëniet me Britaninë janë në kulmin e ngrirjes”

Rusia: “Marrëdhëniet me Britaninë janë në kulmin e ngrirjes”

Marrrëdhëniet midis Moskës dhe Londrës janë “në pikën e ngrirjes“, deklaroi ministri i Jashtëm rus, Sergey Lavrov. Në një intervistë për revistën “Russkaya Mysl” (Mendimi Rus), Lavrov tha se autoritetet britanike kanë ndjekur “një kurs të as hpër anti-rus” në vitet e fundit, shoqëruar me një rritje të qëndrueshme të presi0nit të sanksi0neve.

Ai tha se kjo politikë u ruajt edhe pas Brexit-it ndërsa heqja dorë si vend anëtar i Bashkimit Evropian nuk e stimuloi Londrën për normalizimin e raporteve me Rusinë. DEKLARATA E TIJ E PLOTE