Serbët në Serbi u dalin në mbrojtje shqiptarëve: “Të merren masa ndaj Vulinit!”

Serbët në Serbi u dalin në mbrojtje shqiptarëve: “Të merren masa ndaj Vulinit!”

Lëvizja kundër d hunës, “Gratë në të zeza” ka mbajtur një aksion protestues me rastin e Ditës Ndërkombëtare kundër Racizmit, duke d ënuar gjuhën e u rrjtjes, intolerancën dhe ksenofobinë kundër komunitetit shqiptar në Serbi, si dhe kundër shqiptarëve të Kosovës.

Kryetarja e kësaj lëvizjeje, Stasha Zajoviq tha për televizionin N1 se përfaqësuesit më të lartë të shtetit të Serbisë po fusin terma racistë dhe d1skiminues në komunikimin zyrtar dhe se kjo legalizon gjuhën shovniste dhe raciste të urrjtjes dhe shkel Kushtetutën e ligjet në fuqi. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE