Serbia merr nota kritike nga BE-ja dhe i jepet mesazhi Vuçiçit: Si mund ta quash “vëlla” Xi Jinping-un?!

Serbia merr nota kritike nga BE-ja dhe i jepet mesazhi Vuçiçit: Si mund ta quash “vëlla” Xi Jinping-un?!

Në një rezolutë ku PE ku thuhet se Shqipëria, Maqedonia Veriore dhe Kosova po shkojnë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian duke zbatuar reformat e nevojshme, Serbia u veçua me nota kritike.

U tha se Serbia ishte prapa në drejtim të reformave të nevojshme për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian dhe shprehu shqetësim në lidhje me rritjen e ndikimit të Kinës dhe Rusisë në këtë vend.

Parlamenti “shq3tësohet për mungesën e progresit në shumë fusha të axhendës së reformave të Serbisë dhe faktin që ka pasur edhe një prapambetje në çështjet thelbësore për pranimin në BE,” tha rezoluta e PE mbi raportet e Komisionit Evropian 2019 dhe 2020 mbi Serbinë. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE