SHBA i dërgon mesazh Rusisë, avionët amerikanë zbarkojnë afër Moskës

SHBA i dërgon mesazh Rusisë, avionët amerikanë zbarkojnë afër Moskës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë vendosur b0mbardues me rreze të gjatë në Norvegji për herë të parë. Katër b0mbardues B1 do të veprojnë nga baza ajrore Oland gjatë javëve të ardhshme.

Kjo lëvizje po shihet si një mesazh për Moskën, që SHBA janë të gatshme të mbr0jnë aleatët e tyre në rajonin e Arktikut të kontestuar strategjikisht, i cili është i pasur me naftë dhe gaz.