SHBA jep sinjalin për Kinën: “Duhet të përgatitemi për një luftë të ftohtë!”

SHBA jep sinjalin për Kinën: “Duhet të përgatitemi për një luftë të ftohtë!”

Shtetet e Bashkuara dhe Kina kanë treguar se janë në prag të një lutfë të ftohtë afatgjatë, e ngjashme me lutfën e ftohtë SHBA-Bashkim Sovjetik, të dekadave të kaluara.

Ashtu si k0nflikti SHBA-BRSS edhe marrëdhëniet mes SHBA-së dhe Kinës janë rrënjosur në konkurrencën midis sistemeve politike dhe ekonomike alternative – njëri vend demokratik dhe tjetri autoritar – me pasoja të mëdha për mirëqenien e miliarda njerëzve në të gjithë botën. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE