Shefi i NATO-s, Stoltenberg: “Mali i Zi dëshiron të largohet nga NATO!”

Shefi i NATO-s, Stoltenberg: “Mali i Zi dëshiron të largohet nga NATO!”

Raporti i prezantuar dje nga Sekretari i Përgjithshëm Jens Stoltenberg, thotë se mbështetja për NATO-n është akoma e lartë në nivelin e vendeve anëtare.

“Ashtu si në 2019, shumica e qytetarëve votuan pro një referendumi të pyetur nëse vendi i tyre dëshironin që të mbetet anëtar i NATO-s (62 për qind, krahasuar me 64 për qind në 2019), dhe vetëm 11 përqind thanë se do të votonin për daljen e vendit të tyre nga Aleanca” thuhet në raport.

Kur u pyetën “Nëse mund të votonit pro ose kundër anëtarësimit të vendit tuaj në NATO”, 50 përqind e qytetarëve malazezë thanë se do të votonin për t’u larguar nga NATO, 30 për qind për të qëndruar në Aleancë, ndërsa 20 për qind e tyre janë të pavendosur”. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE