Shefi i NATO-s, Stoltenberg: “Mbrojtja e Evropës sigurohet edhe nga Turqia”

Shefi i NATO-s, Stoltenberg: “Mbrojtja e Evropës sigurohet edhe nga Turqia”

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, theksoi se mbrojtjen e Evropës e sigurojnë vende që nuk janë anëtare të Bashkimit Evropian (BE), në veri të tilla si SHBA-ja, Kanadaja dhe Britania, ndërsa në jug, Turqia, transmeton Anadolu Agency (AA).

Në një intervistë për agjencisë e lajmeve AFP, Stoltenberg bëri të ditur se mbrojtja e Evropës bazohet më shumë mbi lidhjet transatlantike, se sa në kërkimin e “autonomisë strategjike” të cilën BE-ja dëshiron ta sjellë prej kohësh. DEKLARATA E TIJ E PLOTE