Shkencëtarët ngrenë alarmin: “Në të ardhmen, njerëzit do të jenë helmues si gjarpërinjtë!”

Shkencëtarët ngrenë alarmin: “Në të ardhmen, njerëzit do të jenë helmues si gjarpërinjtë!”

Një studim i ri ka arritur në konkluzionin se në të ardhmen qenia njerëzore do jenë h elmues si gjarpërinjtë. Ky studim është kryer nga shkencëtarët e Okinaëa-s, të Institute of Science and Technology Graduate University (OIST) dhe Universitetit Kombëtar Australian.

Shkencëtarët në fjalë, kanë deklaruar se në trupin e njeriut ekziston një e përbashkët mes gjëndrave të pështymës tek njerëzit dhe gjëndrave h elmuese tek gjarpërinjtë. Studimi në fjalë, i cili është botuar në revistën PNAS, thekson se ky potencial ekziston dhe se së shpejti njerëzit do të jenë h elmues si gjarpërinjtë.

Në studim janë përdorur gjëndrat h elmuese nga gjarpri habu i Tajvanit, teksa njëjtë si këto gjëndra janë zbuluar edhe tek një numër i madh gjitarësh përfshirë qentë, shimpanzetë dhe njeriu.