Shqipëria, Serbia apo Kroacia, cila e ka ushtrinë më të fuqishme në Ballkan?!

Shqipëria, Serbia apo Kroacia, cila e ka ushtrinë më të fuqishme në Ballkan?!

SHBA, Rusia dhe Kina janë tri vendet me ushtritë më të fuqishme në botë. Të paktën kështu po del nga matjet të cilat janë bërë nga Global F1re Power, duke u mbështetur në më shumë se 50 faktorë. Matjet nuk bazohen vetëm në numrin e a rmëve por edhe në diversitetin e tyre pra në llojet e armatimit. Mjetet bërtham0re nuk janë marrë parasysh, kurse fuqia punëtore që e kanë këto vende në dispozicion ka faktor kyç.

Në Ballkan ushtrinë më të fuqishme po del ta ketë Kroacia e cila në këto matje është renditur në vendin e 68-të, duke e lënë prapa Serbinë e cila është në pozitën e 83-të,Shqipëria ka arritur të dalë në vendin e 90-të, duke lënë prapa kështu Slloveninë, Bosnje Hercegovinën dhe Maqedoninë.