Si po e projekton Erdogani, “Turqinë e Madhe”?!

Si po e projekton Erdogani, “Turqinë e Madhe”?!

Nga Giancarlo Elia Valori: Turqia po ndjek aktualisht këto synime: së pari të bëhet një fuqi rajonale euro-aziatike; së dyti të bashkojë të gjitha grupet etnike turkmene nga Anatolia në Xinjiang; dhe së treti të bëhet një vend udhëheqës në botën myslimane sunite.

Me një referencë specifike ndaj qëllimit të parë, marrëdhënia midis Turqisë dhe SHBA-së është në nivelin më të ulët në 10 vitet e fundit. Presidenti turk…VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE