Siç po shifet, Izraeli do të jetë përfituesi më i madh nga kriza e Kanalit të Suezit

Siç po shifet, Izraeli do të jetë përfituesi më i madh nga kriza e Kanalit të Suezit

Kriza e Kanalit të Suezit ngriti shumë spekulime në lidhje me të ardhmen e rrugës ujore dhe pasojat me të cilat mund të përfundojë kjo krizë, ndërsa duket se Izraeli mund të jetë përfituesi më i madh i kësaj krize. Kjo krizë ka nxjerrë në pah idenë e një rruge ujore alternative që Izraeli kishte propozuar më parë për të lidhur midis Detin e Kuq dhe Mesdheun.

Një anije gjigande mallrash e ngarkuar me më shumë se 220 mijë tonë mallra u përplas në gjerësinë e Kanalit të Suezit dhe nuk ishte më në gjendje të lëvizte që nga mëngjesi i së martës së kaluar, gjë që shkaktoi mbylljen e plotë të kanalit, duke vonuar qindra anije , dhe duke i ndaluar ata që të lëviznin plotësisht.