Talibanët kërcënojnë ushtrinë amerikane, nëse ata nuk largohen nga Afganistani

Talibanët kërcënojnë ushtrinë amerikane, nëse ata nuk largohen nga Afganistani

Talibanët kanë këcrënuar me kthim të a rmiqësive ndaj trupave të huaja në Afganistan, nëse ato nuk largohen deri më 1 maj të këtij viti, siç është paraparë në një marrëveshje të nënshkruar në mes të grupit militant dhe Shteteve të Bashkuara më 2020.

D ështimi për zbatim të afatit të fundit mund të shihet si shk elje e marrëveshjes së nënshkruar në Katar, në shkurt të vitit të kaluar.

Ky paralajmërim vjen një ditë pasi presidenti amerikan Joe Biden ka thënë se do jetë e vështirë që të zbatohet marrëveshja për largim të 2,500 trupave amerikane nga Afganistani deri më 1 maj.